Verdachte vast voor liquidatie Scekic (UPDATE)

Een 23-jarige man die woensdagmorgen door een arrestatieteam werd aangehouden op de Dommeringdreef in Utrecht-Overvecht is verdachte van betrokkenheid bij de liquidatie van Ranko Scekic (foto). Dat melden verschillende media. Hij is de eerste arrestant in de zaak.

Bilthoven

Scekic (45) werd in Utrecht in juni vorig jaar onder vuur genomen bij zijn woning op de Kretadreef in Overvecht door twee onbekenden op een scooter. Ze ontkwamen waarschijnlijk via Bilthoven waar de scooter is gevonden.

Signalement

Wat de precieze rol is die de politie de nu opgepakte jongen toedicht is niet duidelijk. In december beschikte de politie al over verschillende namen van verdachten die door tipgevers waren aangebracht. Er was ook een signalement van de schutter naar buiten gebracht.

RTV Utrecht meldde vanmorgen de arrestatie van een onbekende. Naar nu blijkt zijn er ook doorzoekingen geweest in verschillende Utrechtse woningen.

Ranko Scekic was een getuige en mogelijk een doelwit van de groep mannen die dit jaar is veroordeeld in de 26Koper-zaak. Ze beheerden een aanzienlijke wapenvoorraad, gestolen auto’s en zijn veroordeeld voor voorbereiden van liquidaties.