Verdachte vrouw in Zaak-Erol weer vrij

De 39-jarige vrouw die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Halil Erol is weer op vrije voeten. De vrouw was vrijdag 17 november aangehouden. Ze zou een vrouw met een Turkse achtergrond zijn, uit de familie van de ex-vrouw van Erol. Ze wordt nog wel verdacht van het wegmaken van het lichaam van Erol. 

Mogelijk zou ze ook haar woning ter beschikking hebben gesteld voor het in stukken zagen van het stoffelijk overschot van Erol. De feiten waarvan de vrouw wordt verdacht zijn inmiddels (zeven jaar na de moord op Halil Erol) verjaard.

Brandend

Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Op maandagavond 8 maart 2010 rond 22.45 uur werd de auto van Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan in Haren, Groningen. Opvallend was dat de kentekenplaten (16-HG-TJ) van de auto waren verwijderd. Deze kentekenplaten werden later dat jaar in april en mei nog geregistreerd op de A12, de A44 en de A15 in de buurt van Rotterdam en Zoetermeer.

Polyester zak

Op dinsdag 22 juni 2010 werden de ledematen van Halil Erol gevonden in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. De ledematen waren verpakt in een zandkleurige, polyester zak. Bijna drie jaar later werd de romp van Erol gevonden in Waperveen. Deze was in een zelfde soort zak verpakt.