Verdachten “Audi-bende” aangehouden

De politie heeft twee mannen gearresteerd die worden verdacht van het plegen van plofkraken in Duitsland, in de grensregio met Twente. De politie rekent de mannen tot de zogenoemde Audi-bende, die de afgelopen jaren een serie plofkraken pleegde op geldautomaten in Duitsland.

54 geldautomaten

Alleen in 2018 zouden er door die groep 54 geldautomaten in Duitsland zijn gekraakt, onder meer in Emsdetten, Rheine, Wesel, Spenge, Weener en Wolfenbüttel. De daders maakten gebruik van snelle Audi’s en gebruikten vooral gasflessen bij de explosies. Vorig jaar zijn er in Duitsland Nederlanders uit dezelfde groep veroordeeld voor plofkraken die in 2017 zijn gepleegd.

Den Bosch

Eén van de verdachten is een 28-jarige man uit Den Bosch. Hij is twee weken geleden opgepakt, zo meldt de Duitse politie aan het Brabants Dagblad. Tegen de verdachte liep een Europees aanhoudingsbevel. Bij doorzoeking van zijn huis vond de politie twee 9 mm pistolen. De andere verdachte is een man uit Utrecht. Deze zat al vast in Nederland, en is nu overgeleverd aan Duitsland.

Spanje

Vorige week is in Spanje een Nederlandse plofkraak-verdachte in een Duits onderzoek opgepakt. Het is niet bekend of dit in hetzelfde onderzoek is gebeurd.

Volgens de politie is het netwerk van de “Audi-bende” ongeveer 200 man sterk en vooral afkomstig uit de regio Utrecht. De politie in Enschede helpt de Duitse politie bij het onderzoek.