‘Verdachten bereidden moorden in A’dam voor’

De acht mannen die terechtstaan voor de stash met vuurwapens die 15 juli in Nieuwegein in beslag is genomen, zouden onder meer in de regio Amsterdam liquidaties hebben voorbereid. Dat schrijft Het Parool.

Filmen

De verdachten filmden volgens het Openbaar Ministerie op 24 januari 2015 in een horecagelegenheid in Diemen heimelijk een man. Diens woning was ruim een week eerder tijdens een avond en nacht geobserveerd. Op een in beslag genomen bestand staan vanuit een auto gemaakte filmbeelden van een Audi in Uithoorn. Onder dat voertuig zouden de verdachten een peilbaken hebben bevestigd zodat het simpel kon worden gevolgd.

McDonalds

Een tot nu toe onbekende man (foto links) is meermaals gefilmd op 25 februari 2015 in een McDonald’s in Nieuwegein. De politie luisterde de verdachten tijdens het filmen af. Zo was te horen hoe ze moeite deden de doelwitten goed in beeld te brengen. Het onderzoeksteam op zoek naar enkele mannen die op door de verdachten gemaakte beelden te zien waren in Opsporing Verzocht. De groep uit de regio Utrecht kwam in beeld in een onderzoek naar een groep uit Rotterdam die steeds snelle auto’s stal die soms gebruikt zijn bij liquidaties of moordpogingen, zoals de liquidatie van de Amsterdamse beroepscrimineel Gwenette Martha.