Verdachten liquidatie Dennis Struijk weer vrij

De twee Zaankanters van 28 en 31 jaar die eerder deze week werden opgepakt voor de liquidatie van Dennis Struijk (foto)  in augustus 2017 zijn weer vrij. Justitie had aan de rechter-commissaris gevraagd het voorarrest van beide verdachten te verlengen, maar dat verzoek werd afgewezen.

Na de arrestatie van het tweetal in de regio Zaandam werd in een vijver in Weert nog naar sporen gezocht van de liquidatie van Struijk. Die zoeking leverde niets op.

Schutter

Dennis Struijk zat op 31 augustus 2017 omstreeks half elf ’s avonds in zijn geparkeerde auto in de Johannes Klingenstraat in Best, toen een schutter het vuur opende door het zijraampje. Buurtbewoners waarschuwden na het horen van de schoten onmiddellijk de politie. Die was snel ter plekke, maar reanimatie mocht niet meer baten. Even later parkeerde een donkere BMW op een grasveldje in Son, acht kilometer van de plek waar Struijk werd doodgeschoten. Na enkele ogenblikken brandde de gestolen BMW als een fakkel. Op camerabeelden was later te zien dat twee mannen naar een andere auto rennen en vervolgens de wijk uitreden.

Niet de eerste keer

Dennis Struijk was een bekende van de politie. Zo was hij veroordeeld voor witwassen.

Het was die 31-ste augustus niet de eerste keer dat er een aanslag op het leven van Struijk werd gepleegd.