Zaandammers aangehouden voor liquidatie Dennis Struijk (UPDATE)

In de regio Zaandam zijn 2 mannen van 28 en 31 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van de moord op Eindhovenaar Dennis Struijk (foto). De 35-jarige Struijk (foto) werd op 31 augustus 2017 in zijn auto in Best doodgeschoten.

De politie is in elk geval nog op zoek naar een derde verdachte, maar sluit ook zeker niet uit dat er in de loop van de tijd meer mensen worden aangehouden die meer weten van deze zaak.

Zijraampje

Dennis Struijk zat op die dag omstreeks half elf ’s avonds in zijn geparkeerde auto in de Johannes Klingenstraat in Best, toen een schutter het vuur opent door het zijraampje. Buurtbewoners waarschuwden na het horen van de schoten onmiddellijk de politie. Die was snel ter plekke, maar reanimatie mocht niet meer baten. Even later parkeerde een donkere BMW op een grasveldje in Son, acht kilometer van de plek waar Struijk werd doodgeschoten. Na enkele ogenblikken brandde de gestolen BMW als een fakkel. Op camerabeelden was later te zien dat twee mannen naar een andere auto rennen en vervolgens de wijk uitreden.

Niet de eerste keer

Dennis Struijk was een bekende van de politie. Zo was hij veroordeeld voor witwassen.

Het was die 31-ste augustus niet de eerste keer dat er een aanslag op het leven van Struijk werd gepleegd. Op 26 juni 2015 werd hij na het verlaten van een feest in Mierlo-Hout beschoten toen hij met een vriend in een auto zat. Struijk raakte zwaargewond, maar overleefde. Een paar maanden later was er weer een poging toen een man met een kalasjnikov voor zijn deur stond. Het wapen weigerde echter. In augustus 2016 was er een derde poging om Dennis Struijk te liquideren. De Eindhovenaar parkeerde zijn auto voor zijn huis aan de Petrus Canisiuslaan. Hij was weer samen met een vriend. Struijk werd in zijn auto onder vuur genomen, strompelde de straat op en zakte in de bosjes in elkaar. Hij lag een maand in coma, maar ook de derde aanslag wist hij te overleven.

Geen bescherming

Ondank alle liquidatiepogingen, vluchtte Struijk niet naar het buitenland; ook wilde hij niet onderduiken. Sterker nog, hij bleef gewoon feestjes en horecagelegenheden bezoeken. Omdat hij geen inzicht wilde geven in zijn handel en wandel kreeg Struijk ook geen bescherming van justitie.