Verdachten liquidatie Lomp en Yakhlaf blijven vastzitten

Mohammed H., Hicham M., Daniël M., Don Victor M. en Omar Lkhorf worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van Eaneas Lomp en Chahid Yakhlaf (foto) in 2015. Ook zouden ze een liquidatiepoging op Nouredine A., alias Hitler, hebben ondernomen. Bij een pro-formazitting maandag werd bepaald dat ze alle 5 vast blijven zitten. 

Eaneas Lomp werd op 7 november 2015 in Krommenie geliquideerd. Zes dagen voor de liquidatie van Lomp, was ook al een poging ondernomen om hem dood te schieten. Lomp behoorde tot de groep van de in 2014 geliquideerde crimineel Gwenette Martha, een van de sleutelfiguren in Mocro oorlog. Nabil Amzieb (23), de man wiens hoofd op straat werd gegooid voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid, was mogelijk een van de schutters bij de liquidatie van Lomp.

Opmerkelijk

De meesten van de 5 verdachten werden in oktober vorig jaar aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Eaneas Lomp. De arrestatie van M. was opmerkelijk, omdat hij en Lomp in de Amsterdamse onderwereldoorlog werden gerekend tot hetzelfde kamp.

Gwenette Martha

De 27-jarige Chahid Yakhlaf werd op oudjaarsdag 2015 met automatische vuurwapens geliquideerd in Kerkdriel. Ook hij zou hebben behoord tot het kamp van Gwenette Martha.

De pro-formazitting maandag vond plaats in de beveiligde rechtbank van Schiphol. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaken zal plaatsvinden.