Verdachten moord Jalink in beeld (VIDEO)

In de uitzending van Opsporing Verzocht is video getoond van twee mannen die misschien betrokken zijn geweest bij de moord op Vincent Jalink (38), op vrijdagavond 27 mei 2016. Jalink werd iets na 22.00 neergeschoten op de Klipperweg in Diemen.

Zoontje

Hij zat in zijn zwarte Porsche Cayenne met zijn zoon (9) toen hij vlakbij zijn huis onder vuur werd genomen. Hij wist nog wel zelf uit de auto te komen, maar overleed later in het ziekenhuis. Het is een wonder dat zijn zoon niet is geraakt. Hij is nadat hij zag dat zijn vader gewond was nog in paniek naar huis gerend, en heeft daar op ramen lopen bonken om hulp te halen. Hij rende daarna weer terug om te kijken hoe het met zijn vader was. Volgens de politie gaat het inmiddels, naar omstandigheden, goed met het kind.

Bankje

Rond 20.00 op de bewuste avond zijn twee mannen met een scooter gezien op de Klipperweg in Diemen, in de buurt van het huis van Vincent Jalink. Zij hingen die avond een tijdje rond en hebben ook op een bankje in de buurt gezeten. De eerste man is donkergetint en tussen de 1.75 en 1.80 lang. Hij heeft een normaal postuur en draagt zwarte kleding. De andere man is iets lichter getint. Hij draagt een zwarte jas met een grote capuchon die ver vooruit steekt over zijn hoofd. Deze man lijkt Surinaams of Antilliaans en is rond de 25 jaar oud.