Verdachten moord Michel Weiss voor rechter

Peter L. staat morgen voor de rechter in Breda. Hij wordt verdacht van de moord op Michel Weiss, de gewelddadige oprichter van de motorclub Trailer Trash MC. Dit schrijft BN De Stem. Ook zijn zus, de ex van Weiss, wordt vervolgd.

Foto: de in 2021 doodgeschoten Michel Weiss

Kogels

Peter L. (38) maakte op 14 november volgens justitie met vijf kogels een einde aan het leven van Michel Weiss (52), zijn ex-zwager. Dat gebeurde op een woonwagenkamp in Breda, waar de ouders van L. en zijn zus wonen.

Weiss kwam verhaal halen voor een getuigenis die zijn ex zou gaan afleggen in de grote drugszaak Taxus, tegen de Haagse onderwereldkoning Piet S.

Dit schrijft BN De Stem donderdag.

Liquidaties

Michel Weiss was de oprichter van Trailer Trash MC, de woonwagentak van Satudarah. Later was hij mede-oprichter van Caloh Wagoh, waarvan leden inmiddels zijn veroordeeld voor liquidaties. Volgens justitie onder meer voor drugsverdachte Ridouan Taghi.

Mishandelingen

De advocaat van Peter L. stelt dat Weiss de zus van zijn cliënt zowel tijdens als na hun relatie ernstig mishandelde, aldus de krant. Als tiener moest L. de vele verhalen van Weiss over mishandelingen en mogelijke liquidaties aanhoren.

Kennissen van Weiss beweren trouwens het tegenovergestelde. Dit zouden ‘praatjes’ zijn van ‘misgunners’.

Onmenselijk

Ook de zus van L. staat vrijdag terecht. De advocaat van de ex-vrouw van Weiss stelt overigens dat haar cliënt niet zou moeten worden vervolgd voor ‘moord in vereniging’. Ze vindt het ‘onmenselijk’ dat zij mede wordt beschuldigd van de moord op de vader van haar kinderen.

Op de dag van de schietpartij zou Weiss bij de woonwagen geroepen hebben dat hij iedereen zou ‘uitmoorden’, als ze de deur niet opendeden. Daarop greep Peter L. naar het wapen dat daar eerder door Weiss, via de relatie met de zus van L., terecht zou zijn gekomen.