Verdachten organisatie neef Ridouan Taghi op vrije voeten

Woensdag heeft de rechtbank van Amsterdam acht mannen uit de strafzaak rond Anouar Taghi voorlopig op vrije voeten gesteld, aldus het ANP. De neef van Ridouan Taghi (27) wordt verdacht van het leiden van een organisatie die zich toelegde op de voorbereiding van moorden, zware mishandelingen en het stelen en helen van voertuigen. Hij zelf zit nog wel vast.

Auto’s die door de groep werden geregeld zijn gebruikt bij de moord op advocaat Derk Wiersum, ruim een jaar geleden, op 18 september. Anouar Taghi wordt van betrokkenheid bij die moord verdacht maar staat daarvoor in een ander proces terecht.

De voornaamste reden voor de voorlopige vrijlating is dat dat de inhoudelijke behandeling nog ruim een half jaar op zich zal laten wachten: vanaf 11 mei volgend jaar. De schorsing is wel aan een aantal voorwaarden verbonden die de vrijheid van de verdachten beperken.

De moordpoging waar de groep van wordt verdacht vond in oktober 2019 plaats in het centrum van Utrecht. Een man werd daar zwaar toegetakeld met voorhamers en een honkbalknuppel.

Zie ook:

Anouar Taghi: ‘AT liet iPhone met geweld ontgrendelen’