Verdachten plaatsen bom Kok vrijgelaten (UPDATE)

De raadkamer van Amsterdamse rechtbank heeft de 26-jarige man die ervan wordt verdacht de bom onder de auto van ex-crimineel en uitbater van misdaadwebsite Vlinderscrime Martin Kok te hebben geplaatst op vrije voeten gezet. Het OM gaat ertegen in appèl bij het gerechtshof.

49-jarige

Dat meldt Het Parool. Anouar B. (26) werd op 30 mei aangehouden. Het Openbaar Ministerie had verlenging van de voorlopige hechtenis gevorderd maar de raadkamer van de rechtbank wees die dat af. Ook de 49-jarige man uit Zuid-Holland die al langer vast zat komt vrij.

Dna

Anouar B. wordt beschuldigd van poging tot moord op Kok en (onbekende) anderen. Van hem, maar ook van anderen is mogelijk een mengprofiel van dna op het explosief gevonden. Er liggen ook anonieme tips bij de recherche die hem beschuldigen van deze bom en van betrokkenheid bij twee afrekeningen. B. zou in het milieu de bijnaam “Zwartkat” hebben.

Advocaat De Leon tegen Crimesite: ‘Ze weten helemaal niet zeker dat hij het is. Ze schrijven dat het honderd keer waarschijnlijker is dat hij het is dan een andere willekeurige persoon. Maar dat is gewoon geen bewijs op een wereldbevolking van 7 miljard. Het is een hypothese.’

Er is De Leon helemaal niets bekend over de zaak tegen de 49-jarige verdachte omdat het dossier niet is gevoegd aan dat van B..