Verdachten verdwijning Jelle Leemans weer vrij

De twee mannen die in september zijn aangehouden voor de verdwijning van de 27-jarige Belg Jelle Leemans komen vrij. Er is onvoldoende bewijs om de mannen uit Rijsbergen en Roosendaal voor de rechter te brengen. Ze blijven wel verdachte in de zaak.

Leemans verdween meer dan een jaar geleden nadat hij waarschijnlijk een afspraak over een drugsdeal met Eduard F., een van de verdachten. Wat daarna is gebeurd, is niet duidelijk. Er is nooit een lijk gevonden, maar de politie denkt dat Leemans is vermoord.

Het is opvallend dat de mannen worden door het OM vrijgelaten, omdat de eerste behandeling van hun strafzaak maandag op de agenda stond. De advocaten hadden hun vrijlating wel verwacht, maar zagen niet aankomen dat het OM ze vrij zou laten.

Ook werd vrijdag duidelijk dat justitie een derde verdachte heeft. Het gaat om de zakenpartner van Eduard F., John Wassink uit Roosendaal. Wassink werd in juli zelf vermoord, volgens zijn vrouw en haar vader omdat hij meer wist van Leemans.

‘Ik heb gehoord van F. en van John dat die Belgen voor 15 kilo zijn opgelicht’, zei Kobus Lorsé, schoonvader van Wassink, vorige maand. ‘Die zaak is helemaal uit de hand gelopen. Naar mijn gevoel wist John gewoon dat hij een zwaar probleem zou krijgen. De laatste dagen heb ik daarover nog met hem gesproken. Ik voelde dat hij wist dat hij een afrekening tegoed had.’