Verklaring Hidir K. toch niet openbaar

De getuigenverklaringen van Hidir K. over Willem Holleeder en Dino Soerel worden morgen niet openbaar. De Amsterdamse deken van advocaten en de hoofdofficier van justitie hebben daarop aangedrongen bij advocaat Nico Meijering, die de verklaringen aan de media wilde verstrekken.

Meijering heeft ingestemd met overleg over de kwestie en de openbaarmaking twee weken opgeschort. Gisteren kondigde Meijering nog aan de getuigenverklaringen publiek te maken. Er komt nu een bemiddelingspoging door de deken, waaraan Meijering en het Openbaar Ministerie deelnemen.

Losse flodder

Meijering noemde Hidir K. eerder al ‘een clown’. Gisteren werd een nieuwe publicitaire tegenzet aangekondigd: ‘Ten einde tegenwicht te bieden en de vanwege het OM aangerichte schade te beperken, zal op dinsdag a.s. ten behoeve van media nadere informatie omtrent Hidir K. worden verstrekt. Tevens zal de verklaringen afgelegd door Hidir K. beschikbaar worden gesteld opdat media zichzelf een oordeel kunnen vormen.’ Dat blijkt nu dus een losse flodder geweest te zijn.