‘Verklaringen kroongetuige bij elkaar gepuzzeld’

Kroongetuige Nabil B. (32) heeft de beschuldigingen over liquidaties tegen Ridouan Taghi (41) samen met de recherche en zijn advocaten ‘bij elkaar gepuzzeld’, dat tekende Het Parool woensdag op de zitting in de zaak Marengo op uit de mond van Inez Weski, die advocaat van Taghi.

Volgens Weski kan je in de processen-verbaal lezen dat kroongetuige Nabil B. ‘antwoorden worden voorgezegd.’ Weski: ‘Hij is steeds getraind en bijgespijkerd. (..) Hij krijgt alles voorgekauwd, het lijkt op instuderen.’

De advocaten van de zestien verdachten zullen de kroongetuige in de komende jaren met hun vragen het vuur aan de schenen leggen. Weski liep daarop al vooruit door te zeggen dat ze geen ‘inhoudelijke beperkingen’ wil bij het vragen stellen en ook dat Nabil B. niet is ‘dichtgeplamuurd’ en vermomd met een pruik.

Donderdag mogen de eerste vragen aan de kroongetuige worden gesteld. Weski tekende wel aan, net als andere advocaten, aan dat B. pas echt verhoord kan worden als het complete dossier op tafel ligt.