Verkoper witte heroïne verdacht van 3 moorden

De 42-jarige man die witte heroïne als cocaïne zou hebben verkocht, wordt verdacht van de moord op drie Britse toeristen. Ook wordt hij verdacht van een poging tot moord of doodslag op twaalf slachtoffers. De drie Britten en andere slachtoffers gebruikten de witte heroïne als cocaïne. De Britse toeristen kwamen daardoor om het leven.

De man werd in eerste instantie alleen verdacht voor de handel in drugs en een poging tot doodslag op drie Deense toeristen. ‘Na uitgebreid onderzoek staat hij nu dus terecht voor de moord op drie Britten en poging tot moord op twaalf anderen’, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen AT5. ‘Het gaat om de drie eerder genoemde Deense toeristen en negen anderen.’

Leverancier niet te vinden

De 42-jarige verdachte meldde zich in april vrijwillig bij de politie, nadat zijn signalement op tv was verspreid. De advocaat van de man zei eerder dat de verdachte niet wist dat hij witte heroïne verkocht. De man heeft de drugs gekocht bij een ‘grotere jongen’, die ‘in die kringen bekend staat als iemand waar je goed spul kunt halen’, aldus de advocaat. Hij heeft geprobeerd verhaal te halen bij zijn leverancier, maar die kon hij niet meer vinden.

De man werd in april vrijgelaten, maar zit inmiddels weer vast. De eerste pro-formazitting dient op 9 juli.