‘Opdrachtgever’ moord Meesters opgepakt

De 44-jarige Engelsman Robert D., die ervan wordt verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op de Groninger Gerard Meesters in 2002, is afgelopen week opgepakt in Spanje. Dat zou zijn gebeurd op basis van een Frans arrestatiebevel. De Nederlandse politie denkt dat D. opdracht voor de moord op Meesters heeft gegeven, omdat de zus van Meesters verantwoordelijk werd gehouden voor een gestolen partij drugs.

D. is naar Madrid vervoerd; hij zal waarschijnlijk binnenkort aan Frankrijk worden uitgeleverd. Hij wordt daar verdacht van drugshandel. Daarvoor werd hij eerder al aangehouden, maar kwam door een reeks misverstanden van de Britse justitie op vrije voeten.

Zus is spoorloos

Volgens Dagblad van het Noorden was het OM in Groningen vrijdag nog niet op de hoogte van de aanhouding van D. Een woordvoerder vertelde de krant dat justitie het een en ander gaat uitzoeken.

De schutter die Gerard Meesters in 2002 doodschoot is in 2006 veroordeeld voor een levenslange gevangenisstraf. Tijdens die rechtszaak werd de naam van D. genoemd door het OM als opdrachtgever. Meesters had niks met criminaliteit te maken, de aanslag was een sanctie voor de zus van Meesters. De zus is al jaren spoorloos.

De Nederlandse politie zag D. als vriend van Gwenette Martha.