Vermiste Amsterdammer weer terecht (UPDATE)

De 21-jarige Soufyan Essabaouni, die een week geleden werd ontvoerd in Zwanenburg nabij Amsterdam, is weer terecht. Dat bevestigt de politie aan AT5.

 

Donderdagochtend werd de neef van Essabaouni ingelicht dat hij zou zijn thuisgekomen. “We zijn ontzettend blij en opgelucht dat hij weer terecht is,” zegt de neef tegen AT5. De politie kan verder nog niks zeggen over de toedracht van zijn vermissing.

Ontvoeringen

Essabaouni werd een week geleden klemgereden door een witte Seat Leon op een parkeerplaats in Zwanenburg. Hij probeerde te ontsnappen, maar werd onder vuur genomen. Wat er daarna met Essabaouni is gebeurd, is onduidelijk. Hij reed in de Audi A1 van zijn oom. Er wordt rekening gehouden met een persoonsverwisseling, want de oom van Essabaouni zou bekend zijn in het criminele circuit. Bovendien zou de oom in contact staan met Wendel Meijer, de man die vorige week dinsdag in Zaandam ontvoerd werd. De politie vermoedt een verband tussen beide ontvoeringen.

Update: Het Parool meldt dat Essabaouni donderdag door de politie ondergebracht is op een geheim adres. Hij is psychisch nog niet in staat te worden verhoord. Volgens AT5 is hij lichamelijk in orde. De Amsterdammer is niet gewond geraakt bij de schietpartij van vorige week.