Vermoedelijk meerdere doden bij incident met drugslab in Vlaanderen | ‘Huurder is Nederlander’

Vermoedelijk meerdere doden bij incident met drugslab in Vlaanderen | ‘Huurder is Nederlander’

In een drugslaboratorium in België zouden drie doden zijn gevallen, in de Vlaamse plaats Lille. Een vierde persoon verkeert in levensgevaar. Dit meldt de Gazet van Antwerpen. De ruimte waarin de doden vielen, was pas net verhuurd aan een Nederlander.

Doden

Volgens een betrouwbare bron die de krant opvoert zijn er drie doden gevallen, en werd een vierde slachtoffer nog gereanimeerd. Het drugslab werd aangetroffen boven een pizzeria en een drankenhandel net buiten de dorpskern van het plaatsje Poederlee, vlakbij het Belgische Lille (niet de Franse stad, CS).

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. De Gazet van Antwerpen meldt dat de brandweer intussen alweer de locatie heeft verlaten. Het pand is afgesloten met hekken.

Later op de dag meldt de Gazet dat de ruimte waar de doden waren gevonden, door een Nederlander werd gehuurd. Uit de mond van de eigenaar van het pand: ‘De nieuwe huurder, een Nederlander, zou de ruimte huren voor de opslag van goederen. Midden maart is een man de sleutel komen halen. Het huurcontract begon te lopen vanaf 1 april. Ze zouden het deze week nog komen ondertekenen.’

‘De politie wist ons te vertellen dat mijn vriendin en ik veel geluk hebben gehad. Voor hetzelfde geld waren wij ook overleden aan een CO-vergiftiging’, vertelt eigenaar Kurt. De man woont samen met zijn vriendin op de bovenverdieping van het pand waar woensdagochtend het drugslab in Poederlee werd ontdekt. ‘Ik was op dat moment al gaan werken. Mijn vriendin belde mij in paniek om te zeggen dat er veel brandweer- en ziekenwagens voor de deur stonden. Later kreeg ik te horen dat ook zij met een kleine CO-intoxicatie naar het ziekenhuis is gebracht.’

Ongeluk

Niet duidelijk valt uit het bericht in de krant op te maken wat er is gebeurd in het drugslaboratorium, maar doorgaans gaat het bij fatale ongelukken om een ontplofte ketel, of giftige chemicaliën.

Vorig jaar werd er nog een cannabisplantage aangetroffen boven een voormalige kebabzaak in het centrum van het bij Antwerpen gelegen Lille.