‘Vermoorde maffioso betrokken bij viervoudige moord’

De 44-jarige Saverio Tucci, die in oktober 2017 in de kofferbak van een auto in Amsterdam werden gevonden, was betrokken bij een viervoudige moord in Italië. Dat schrijven Italiaanse media naar aanleiding van de arrestatie dinsdag van twee mannen.

Camera’s

De twee worden verdacht van wapenbezit van betrokkenheid bij een viervoudige moord op leden van een rivaliserende criminele clan in Apricena, in de buurt van San Marco in Lamis op 9 Augustus 2017, in de provincie Foggia. De verdachten zijn Giovanni Caterino (1980) en Luigi Palena (1970). Het bewijs zou moeten komen van technisch (dna- en telecom-) onderzoek en opnames van camera’s langs de wegen in het gebied. De onderzoeksrechter in Bari, en stad aan de Italiaanse oostkust leidt het onderzoek.

Ook zou zijn vastgesteld hoe Caterino voor de moorden Mario Luciano Romito en de overige slachtoffers observeerde en heeft gelokt.

Amsterdam

Ook Saverio Tucci is mogelijk betrokken geweest bij het bloedbad, dat enkele maanden voor zijn eigen dood plaatsvond. Carlo Magno, de in Amsterdam aangehouden man die heeft bekend Tucci te hebben gedood (uit noodweer). Magno is in Nederland door Italiaanse rechercheurs gehoord en uiteindelijk overgedragen aan Italië voor strafrechtelijke vervolging. Hij zou in verschillende verklaringen hebben verteld over de betrokkenheid van Tucci bij de moorden. Tucci zou zelfs aanwezig zijn geweest.

De achtergrond van de viervoudige moord lijkt volgens de politie een conflict over de macht in de onderwereld in het gebied, tussen de Romito-clan en de Li Bergolis, die laatste zijn weer zijn deel van de Sacra Corona Unita uit een aanpalende zuidelijker gelegen provincie Apulië.

Zie ook:

Maffia-kopstuk opgepakt in Amsterdam (VIDEO)

‘Maffiamoord Amsterdam was noodweer’

Lijk maffioso Amsterdam verpakt in koffer (UPDATE)