Vermoorde man had afspraak op kamp

De 29-jarige Jan van Wanrooij, die op vrijdagmiddag 1 maart werd vermoord op het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven, had die dag daar een zakelijke afspraak. De politie gaat ervan uit dat het mogelijk met wiethandel te maken had. Het slachtoffer werd van dichtbij doodgeschoten. Video na de break.

De hoofdofficier van justitie Oost-Brabant heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op de 29-jarige Jan van Wanrooij. Dat werd vorige week donderdag al bekend.

Op vrijdagmiddag 1 maart krijgt de politie een melding over een schietpartij bij het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven. Korte tijd later bleek dat Jan van Wanrooij (29) dood was geschoten terwijl hij in zijn auto zat. Volgens de politie had het slachtoffer een zakelijke afspraak op het woonwagenkamp en dat had mogelijk met wiethandel te maken.

Getuigen melden dat zij na de schietpartij een man hebben zien wegrennen in de richting van de geluidswal van de snelweg A58.

Een paar dagen na de moord meldde een man zich op het politiebureau en hij werd vervolgens aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Van Wanrooij. Wegens een gebrek aan bewijs is de man later weer vrijgelaten. Zie hieronder beelden van het programma Bureau Brabant.