Vermoorde Nederlander gelinkt aan Sinaloa-kartel

Volgens Colombiaanse media zeggen bronnen binnen de opsporing in Colombia dat de in Cali geliquideerde Nederlander Michael Johnson relaties had met Mexicaanse drugshandelaren. Hij zou in Nederland antecedenten hebben gehad voor levens- en geweldsdelicten.

Johnson en twee metgezellen verbleven in een luxehotel in Cali. Ze hadden de nacht voor de moord ingecheckt en met enige vrouwen feest gevierd in hun kamer. Na de moord kozen de twee metgezellen het hazenpad, volgens mediaberichten in Colombia boekten ze direct een vlucht naar San Salvador.

De politie in Cali gaat ervan uit dat de moord een afrekening in het milieu betrof. Johnson zou een leidende positie hebben gehad in een internationaal opererende groep die gelieerd was aan het Mexicaanse Sinaloa-kartel.

‘Deze groep was actief in Mexico, Centraal Amerika en Colombia en kocht cocaïne voor het Sinaloa-kartel. De baas was de Nederlander. Wij denken dat iemand zijn plaats wilde innemen en de huurmoordenaars op hem af heeft gestuurd’, aldus een politiebron van de Colombiaanse krant El Pais.

In het paspoort van Johnson stond visa van Mexico, El Salvador en Colombia.