Veroordeeld voor poging afpersing vader

Een 50-jarige Rotterdamse is woensdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld voor een poging tot afpersing van haar vader. Angelique H. is de vriendin van de voor cocaïnehandel veroordeelde Dennis van den B., aldus het Algemeen Dagblad. Ze kreeg anderhalf jaar cel.

Vier jaar

De rechtbank denkt dat het de bedoeling was om haar 75-jarige vader 100.000 euro afhandig te laten maken. Aan twee medeverdachten gaf ze de opdracht aldus het Openbaar Ministerie: een 28-jarige Rotterdammer en een 31-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer werd bedreigd, onder meer met de dood. De vader was volgens de rechtbank erg bang geworden. Een medeverdachte werd door de rechtbank vrijgesproken, de ander kreeg vier jaar cel.

Spaargeld

De vader leende drie ton spaargeld aan Dennis van den B. en Angelique H., aldus justitie. Daarna leende hij, om een belastingaanslag te voldoen, een ton aan crimineel geld uit Dubai, na bemiddeling van Van den B.. De medeverdachte verklaarde het geld voor een opdrachtgever in het buitenland te hebben willen innen. Wie dat was zei hij niet.

Dennis van den B. was het eigenlijke doelwit toen op 1 januari 2014 de onschuldige Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs werd vermoord. Schiedammer René F. is verdacht van opdracht geven voor die moord. Hij was voorheen een vriend van Van den B. en handelde met hem in cocaïne, in samenwerking met de corrupte douanier Gerrit G.. Overigens is F. op vrije voeten.

Angelique H. kreeg in verband met die drugszaak een celstraf van 2 jaar voor witwassen.