VIDEO: Politie zet Pool op de trein

De politie in Almelo heeft op haar Facebook-pagina een filmpje gezet waarin te zien is dat agenten een Poolse veelpleger op de trein richting Polen zetten. De leiding van het korps neemt afstand van de manier van handelen van de agenten, maar zegt er wel begrip voor te hebben. Video na de break.

(Foto: youtube)

De Poolse man was al voor de 66e keer aangehouden voor betrokkenheid bij (winkel)diefstal. De man had bij de politie aangegeven graag terug naar Polen te willen, maar daar had hij geen geld voor.

Vervolgens hebben agenten voor een 'creatieve' oplossing gekozen. Ze haalden de man uit zijn cel, kochten een treinkaartje naar Berlijn en hopen op die manier van de Pool af te zijn. De Pool is ook daadwerkelijk in de trein gestapt, maar of hij in Polen is aangekomen, is niet bekend.

De politieleiding zegt begrip voor de actie van hun collega's te hebben, maar zeggen dat het geen beleid is. Ook neemt de leiding afstand van het feit dat de agenten hebben gezegd dat ze op zoek zijn naar sponsoren om vaker zo te kunnen handelen. Hieronder de video van de politie Almelo.

{youtube}oaiHEU0QUFA{/youtube}