Vier Nederlanders in Spanje aangehouden (UPDATE)

De Spaanse politie heeft vier Nederlandse verdachten aangehouden in een onderzoek naar teelt van marihuana in de buurt van Benidorm, aan de Costa Blanca. Spaanse media melden dat Nederlanders zijn gearresteerd tijdens een politieactie tegen wietplantages in gehuurde panden. Er zijn 1.575 planten in beslag genomen.

Ontkend

Eerder circuleerden er berichten dat de arrestaties waren verricht op verzoek van Nederlandse justitie in verband met onderwereldmoorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie inmiddels aan NU.nl ontkend. De Telegraaf schrijft dat de politie in Spanje meldt dat de verdachten te maken zouden kunnen hebben met de liquidatie van Souhail Laachir, in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Moorden

Persbureau EFE schreef dat de Nederlanders ook verdacht zijn van moorden in Nederland en zouden zijn opgepakt op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. In juli zou in Nederland volgens EFE een onderzoek zijn begonnen naar die moorden en in Spanje zou een een vraag zijn uitgezet naar de verblijfplaats van twee verdachten. Deze zouden naar Spanje zijn uitgeweken nadat ze betrokken waren bij een mislukte aanslag op een rivaliserende crimineel. Spaans onderzoek zou toen hebben geleid naar vier verdachten die zich ophielden in de provincie Alicante. Daarbij kwam ook de productie van wiet in Marina Baixa bij Benidorm in beeld.