Vier personen aangehouden na steek- en schietpartij

De politie heeft zaterdag vier personen aangehouden na een schietpartij in Coevorden. Daarbij is een persoon zwaargewond geraakt. Er zou een ruzie aan vooraf zijn gegaan.

Schotwond

De melding kwam om 09.45 bij de politie binnen, op zaterdagochtend. Agenten troffen aan de Scholekster een 40-jarige man uit Utrecht gewond aan. Hij had een schotwond. Daarop kwam de DSI (Dienst Speciale Interventies) ter plaatse, net als een drone-team van de landelijke eenheid, en een politiehelikopter. Dit maakte de politie zondag bekend.

Schutter

De politie geeft aan dat zich op de Scholekster een conflict had afgespeeld tussen meerdere mensen, waarbij de vermoedelijke schutter zou zijn gestoken. Voor het steekincident kon direct een minderjarige jongen worden aangehouden. Andere betrokkenen zijn niet meer aangetroffen.

Aanhoudingen

Later op de dag werden nog eens drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij wat er aan de Scholekster is gebeurd. Het gaat om drie mannen van 38, 40 en 60 uit Coevorden. Onder hen bevindt zich ook de vermoedelijke schutter.