Vier personen vast in Surinaamse mega-drugszaak

De politie van Suriname heeft dinsdag vier personen in verzekering gesteld in verband met het onderzoek naar de vangst van bijna 2.400 kilo cocaïne vorige week op de Jules Sedney haven. Dit is tegen media bevestigd door waarnemend-korpschef Roberto Prade.

Inklaarders

Het gaat om de inklaarders Hillary G. (55) en Vanelle M. (30) en truckchauffeur Shailendra O. (43). Ook douaneambtenaar Dharmindersingh A. (49) zou vast zitten. Hij is naar verluidt de douanier die Nickerie de containers met rijst waarin de drugs zijn gevonden had geïnspecteerd en verzegeld. Eerder waren mensen aangehouden die weer op vrije voeten zijn gesteld.

Liquidatie

In verband met de liquidatie van de rijstondernemer Nitinder Oemrawsingh maandag in Guyana, zegt de politiechef dat er informeel contact is met de politie in het buurland.

Zware boys

De arrestanten zijn duidelijk niet de mensen achter het enorme transport. Politiechef Prade liet zich deze week ontvallen dat het moeilijk is om wat hij noemt de ‘zware boys’ achter dit soort handel ‘in de kraag te vatten’ (zie video). Dat leidde tot kritiek onder meer van politicus Ronny Brunswijk: ‘Wat is dat “grote boys”?’, zei Brunswijk, ‘de politie moet haar werk doen zonder aanzien des persoons’.