Vier verdachten No Surrender-mishandeling vrij

Vier van de inmiddels vijf verdachten van de zware mishandeling in de bossen van Bergen op Zoom komen op vrije voeten. De vier mannen van No Surrender zouden op 6 mei 2016 mede-clublid Clement H. zwaar hebben mishandeld.

Geen zicht

Volgens BN/De Stem vindt de rechtbank Breda het niet verantwoord de drie die het langste vastzaten nog te houden. Ze zitten al zes tot negen maanden in voorarrest en er is voorlopig nog geen zicht op een inhoudelijke behandeling van de strafzaak, omdat het onderzoek door de rechter-commissaris nog voortduurt.

De verdachten zijn de 47-jarige Errol P. (eigenaar van een boksschool in Oss), Mohamed El A. uit Rotterdam (34), sergeant at arms van No Surrender, de 35-jarige François L. uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Amsterdammer Joop H. (35). Volgens hun advocaten zijn de verklaringen van het slachtoffer Clement H. niet betrouwbaar en inconsistent.

Halfdood

De 41-jarige Schiedammer belandde naar eigen zeggen ‘halfdood’ in het ziekenhuis. Hij zou gestraft zijn omdat hij de club wilde verlaten. Op camerabeelden zouden de verdachten te zien zijn terwijl ze met H. in een auto stappen.

Klaas Otto wordt door justitie als opdrachtgever gezien, zo werd onlangs bekend na zijn aanhouding, hij zit ervoor nog vast.