Vierde verdachte aangehouden voor schietpartij bruiloft

De politie heeft donderdagmiddag in Enschede Tugay G. (foto)  uit Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij op een bruiloft in Beckum op zaterdagavond 2 februari. Daarbij raakte een 70-jarige vrouw zwaargewond. G. (22) is de vierde verdachte die voor de zaak is opgepakt.

Eerder werden al een 21-jarige man, een 22-jarige man en een 24-jarige man gearresteerd. De 22-jarige is inmiddels weer op vrije voeten. De verdachten komen allen uit Almelo.

Ruzie

De schietpartij vond zaterdagavond 2 februari tijdens een bruiloftsfeest plaats in zalencentrum Beckum Palace. Tijdens het feest, waarbij honderden gasten aanwezig waren, ontstond ruzie. Daarbij werd zowel in het zalencentrum zelf, als buiten, geschoten. Het vermoeden bestaat dat de schutter(s) niet te gast was op de bruiloft, maar naar het zalencentrum was gereden om verhaal te halen bij iemand die op het feest aanwezig was.

Buik

De 70-jarige vrouw was een omstander en niet het doelwit. Ze werd geraakt in haar buik en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Naast de vrouw werden nog 2 andere feestgangers geraakt. Hun verwondingen waren minder ernstig.