Vijf aanhoudingen in onderzoek naar Caloh Wagoh (UPDATE2)

Opnieuw zijn verdachten aangehouden in het onderzoek naar (opdrachten voor) liquidaties door motorclub Caloh Wagoh, aldus het OM in Den Haag. Al bekend was dat in Spanje een 36-jarige man (“King Kong”) was aangehouden. Er blijken recent nog vier anderen te zijn opgepakt.

Sint Maarten

In Nederland zijn dinsdag drie mannen aangehouden, op Sint-Maarten is eerder ook een verdachte opgepakt op verzoek van het Haagse Openbaar Ministerie. De man op Sint Maarten is 34 jaar. Deze man en de man in Spanje hadden geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Zij zouden verschillende opdrachten tot liquidaties hebben gegeven aan een eerder opgepakt kopstuk van motorclub Caloh Wagoh, mogelijk Delano “Keylow” R..

Den Haag

Dit kopstuk zou enkele opdrachten vervolgens hebben uitgezet bij drie leden van de motorclub die dinsdag zijn aangehouden in Nederland: een 37-jarige man uit Rijswijk, een 32-jarige man uit Den Haag en een 52-jarige man uit Den Haag. De vijf verdachten zouden zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig hebben gemaakt aan (uitlokking van) (poging) moorddan wel het (mede)plegen van voorbereidingshandelingen daartoe.

Nadere toelichting

Om welke zaken het precies gaat wil het Openbaar Ministerie op dit moment geen mededelingen doen. De verdachten zitten vanwege het onderzoek vast in alle beperkingen. Het is de intentie van het Openbaar Ministerie om deze zaken te voegen bij een reeds geplande pro-formazitting op 4 oktober en dan een nadere toelichting te geven.

De drie verdachten die dinsdag in Nederland zijn aangehouden, worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Utrecht. Wanneer de verdachten die in het buitenland zijn aangehouden naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Op de pro forma-zitting van 4 oktober komen alle verdachten voor. Naast de bovengenoemde vijf verdachten zijn dat Greg R. (71) en 48-jarige Delano “Keylow” R., en verder Tony de G., Howard K., Reaginon A. en Gwensley G. en Radjesh S.. Tony de G. is inmiddels kroongetuige in de zaak, die verklaringen heeft afgelegd over verschillende anderen. Eén verdachte is op vrije voeten.

De verdenkingen zijn: het (laten) plegen van de liquidatie in Breukelen op Jaïr Wessels, op Farid Souhali in Den Haag, op Zeki Yumusak in Rotterdam, en een beschieting van een huis in Doorn.

Het Openbaar Ministerie wil de MC laten verbieden.

Zie ook:

Mogelijk nieuwe moordzaak bij Caloh Wagoh-proces

Zeven maanden cel voor criminele incasso George van D.

Arrestatie voor liquidatie Zeki Yumusak