Vijf arrestaties na vondst 1459 kilo cocaïne in haven Rotterdam

Het HARC-team heeft op 10 april naar aanleiding van een tip 1459 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Direct na de vondst is een groot onderzoek gestart dat deze week heeft geleid tot vijf aanhoudingen.

Inval Best

Het onderzoek leidde naar een loods in Best waar woensdag vier verdachten zijn aangehouden door de politie en het team bijzondere bijstand van de Douane. De verdachten waren vermoedelijk op zoek naar twee containers met daarin de drugs. De containers waren geladen met mangaanerts en afkomstig uit Brazilië.

De vijfde verdachte is woensdagavond aangehouden in Rotterdam vanwege zijn betrokkenheid bij het transport van de containers. De verdachten zijn twee Kosovaren van 33 en 35, een 43-jarige Albaniër, een 42-jarige Turk en een 32-jarige Fransman.

Voorarrest verlengd

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam verdenkt de mannen van betrokkenheid bij het in- en/of vervoeren van de cocaïne. De verdachten zijn vrijdag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de vijf twee weken langer vast blijven zitten. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten. Daarom doet het Openbaar Ministerie geen verdere mededelingen.