Vijfde verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij Purmerend

Vijfde verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij Purmerend

De politie heeft in het onderzoek naar de schietpartij in Purmerend waarbij een dode en zwaargewonde vielen een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Landsmeer. Hij is maandag aangehouden in de Westbeemster en zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

Treinstation

Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 melding van een schietincident bij het treinstation van Purmerend. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond. Hij ligt op dit moment nog in het ziekenhuis.

Arrestaties

Dinsdag 13 februari werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Hij zit nog steeds vast. Een dag later werden nog twee aanhoudingen verricht. De 18-jarige man uit Amsterdam zit nog steeds vast. De 16-jarige jongen uit Purmerend is heengezonden. Hij blijft nog wel verdachte in het onderzoek.

De 15-jarige jongen uit Amsterdam, die woensdag 21 februari werd aangehouden, zit nog steeds vast. Een van de verdachten maakte foto’s van het stervende slachtoffer.

Conflict

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie maandag.