Vijfde verdachte vast in moordzaak Belgische loodgieter

In het onderzoek naar de verdwijning en gewelddadige dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden is donderdag nog een arrestatie verricht. Het is een 23-jarige man die vanmorgen in Middelburg is aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld, afpersing, opzettelijke vrijheidsberoving en gijzeling.

Voor dezelfde feiten werd dinsdag een 42-jarige vrouw uit Bergen op Zoom gearresteerd. Naast die 42 vrouw zitten nog drie verdachten, twee 40-jarige vrouwen en 31-jarige man, in voorarrest.

Johan van der Heyden (57) verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 zijn woning in Lint (B). Sindsdien werd niets meer van hem vernomen.

De rechercheurs gaan er vanuit dat Van der Heyden door geweld om het leven is gebracht. Een belangrijke aanwijzing was de vondst in het Rijn-Schelde kanaal op 23 januari 2020 van een speciekuip waarin door het NFI stoffelijke resten van de Belg werden aangetroffen. Ook werd door duikers in het Bergsche Water een kettingzaag gevonden. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog door.