Vleeshandelaar Selten aangehouden

Vleeshandelaar Willy Selten uit Oss meldde zich donderdag voor een verhoor bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en is daar meteen aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. De vleeshandelaar wordt ervan verdacht dat hij paardenvlees als rundvlees heeft verkocht.

Eerder deze week werd de plaatsvervangend directeur al aangehouden in het onderzoek naar de vleeshandel. Beide heren worden verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting. Het bedrijf zou in 2011 en 2012 circa 300 ton paardenvlees uit Nederland, Engeland en Ierland hebben ontvangen. Uit onderzoek door de NVWA-IOD blijkt dat dit paardenvlees als rundvlees is verwerkt in de administratie.

Willy Selten zei woensdag zelf dat hij het paardenvlees deed mengen met rundvlees, maar dat was op verzoek van een klant. Hij heeft naar eigen zeggen nooit een etiket van rundvlees op een lading paardenvlees geplakt.

Volgens Frank Peters, de juridisch adviseur van Willy Selten, is de vleeshandelaar blij dat hij eindelijk zijn verhaal mag doen en dat hij nu weet waar hij van verdacht wordt. Zo zegt Peters in De Telegraaf.

De NVWA-IOD heeft op dinsdag en woensdag nog een derde personeelslid van het bedrijf als verdachte gehoord. Het gaat om een medewerkster van de administratie. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermoedelijke vleesfraude.