Vloggende rapper op vrije voeten (UPDATE)

De Tilburgse burgemeester wil weten hoe het komt dat Rapper Boef in een dure auto rijdt terwijl hij een Wajong-uitkering heeft. Er volgt een onderzoek. Eerder vandaag werd bekend dat Boef op vrije voeten is gesteld door het Openbaar Ministerie in Breda.

Hij werd aangehouden omdat hij verdacht is van opruiing nadat in Tilburg-Noord een confrontatie tussen jongeren dreigde. Het OM schrijft:

Nader digitaal onderzoek heeft uitgewezen dat op dit moment niet langer sprake is van een voldoende mate van verdenking om tot een voorgeleiding over te kunnen gaan. Het feit dat verdachte niet aan dit onderzoek heeft meegewerkt heeft er mede toe geleid dat deze conclusie pas vandaag getrokken kon worden. De man komt vandaag vrij en blijft wel verdachte. Onderzoek zal worden voortgezet.

De vlogs van Boef op internet gecombineerd met de feitelijke aanwezigheid van circa 200 jongeren in Tilburg Noord op zondagavond 11 september waren aanleiding om maandag de 23-jarige rapper aan te houden.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de situatie tot grote ongerustheid en gevoelens van onveiligheid geleid onder bewoners in Tilburg-Noord. Volgens het OM had de boel zondagavond uit de hand kunnen lopen, naar aanleiding van vlogs.