Vluchtende plofkrakers botsen met Audi op overstekend wild

Vluchtende plofkrakers botsen met Audi op overstekend wild

De Duitse politie heeft in de nacht van zondag op maandag na een plofkraak vier Nederlandse mannen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige Amsterdammer en drie mannen uit Utrecht van 26 en 22 jaar. Op verzoek van de Duitse politie zijn op zes plaatsen in Amsterdam, Utrecht en Bilthoven invallen gedaan.

Explosieven

Op één adres zijn spullen aangetroffen die te maken kunnen hebben met het plegen van plofkraken, aldus de politie. Dat bewijsmateriaal zal worden overgedragen aan de recherche van de politie Bayern.

De plofkraak was bij een bank in het Duitse Konradsreuth, rond 04.09. Met behulp van explosieven werd de geldautomaat geopend en de daders namen een hoeveelheid geld mee.

Overstekend wild

Ze vluchtten in een donkere Audi, een zeer snelle RS6. Tijdens de vlucht kwam de Audi in botsing met overstekend wild, nabij Bad Lobenstein. De auto crashte, de inzittenden vluchtten te voet verder. De Duitse politie zette een landelijke zoekactie op touw. In Beieren en Thüringen werd gewaarschuwd voor verdachte personen en werd geadviseerd geen lifters mee te nemen.

Al snel daarna werden de vier opgepakt. Een deel van het buitgemaakte geld, dat door een beveiligingssysteem met verf was besmeurd, werd bij hen aangetroffen.