Voetbalclub verbannen om overname Satudarah

De motorclub Satudarah heeft volgens de gemeente Maastricht geprobeerd om een voetbalclub in de Limburgse stad over te nemen. De voetbalvereniging RKBFC Bosscherveld had een tekort aan spelers en wilde zich daarom terugtrekken. De motorclub zou hebben geprobeerd de voetbalclub over te nemen.

De Limburger meldt zaterdag dat volgens de gemeente Satudarah intrek wilde nemen in de kantine van RKBFC. De voetbalclub heeft daarom geen nieuwe vergunning gekregen om gebruik te maken van de gemeentelijke speelvelden. Dat meldt De Limburger zaterdag.

Tegenover de krant ontkent RKBFC dat het overgenomen zou worden door Satudarah. Bronnen van De Limburger bij de politie melden desondanks dat Satudarah de voetbalclub 'dreigden' over te nemen.

Financiële steun

 

De Limburger heeft daarnaast een brief in handen gekregen van burgemeester Onno Hoes, die gericht was aan de voetbalclub. Daaruit blijkt dat de er uitingen van Satudarah en supportclub Barbarians zijn gezien in het clubgebouw van de voetbalclub. De gemeente denkt dat Satudarah de voetbalvereniging ook financieel steunde.

Voorzitter Roby Maesen van RKBFC ontkent tegen De Limburger dat Satudarah iets van doen had met de club. Er zou ook geen sprake zijn geweest van financiële ondersteuning. 'Vijf leden van RKBFC zijn of waren nu eenmaal ook lid van de Barbarians', aldus Maessen. Dat was volgens hem de enige invloed van de motorliefhebbers in de voetbalclub.