Volleybalster dood gevonden (UPDATE)

Zondag zijn de lichamen van de voormalig topvolleybalster Ingrid Visser en haar vriend Lodewijk Severein gevonden, vlakbij de stad Murcia. Zondagavond blijkt een verdachte in de zaak te zijn aangehouden. Deze heeft de politie naar de lichamen geleid. Er zijn twee Roemenen en een Spanjaard aangehouden.

 

Vrijdag deed de politie in het kader van het onderzoek naar de verdwijning een inval in een appartement in de buurt van Murcia. Daar vond de politie sporen van een geweldsmisdrijf, maar welke sporen dat zijn is niet bekend gemaakt. Het onderzoek is vooralsnog 'geheim'. 

Visser (35) en Severein (57) werden vorige week dinsdag voor het laatst gezien. De twee zouden door een misdrijf om het leven zijn gekomen. 

De lichamen zijn gevonden in een citroenboomgaard in het dorpje Alquerías. Hun gehuurde Fiat Panda werd vorige week woensdag mei teruggevonden op de Avenida Juan Carlos I in Murcia. Op 13 mei checkten ze zin een hotel, daarna is er niets meer van hen vernomen. 

Op donderdag daarna deed de familie in Nederland aangifte bij de politie. Ze zouden die dag een afspraak hebben in een vruchtbaarheidskliniek  in een ziekenhuis in Murcia bezoeken.

Topvolleybalster Ingrid Visser speelde 514 interlands voor het Nederlands team. In 1995 werd ze met het Nederlands vrouwenteam Europees kampioen. Tussen 2009 en 2012 speelde Visser in Murcia.