Voor de rechter om doodmartelen twee vrouwen

Het Duitse echtpaar dat dat wekenlang twee vrouwen zou hebben gemarteld in hun woning in Höxter kwam woensdag voor de rechtbank in Paderborn. Ze zijn verdacht van het vermoorden van in ieder geval twee vrouwen.

Misbruikt

De 47-jarige verdachte Angelika B. (47) beschouwt de relatie met Wilfred W. (46) als beëindigd. Zij geeft inmiddels hem de schuld van het begaan van gruwelijkheden. Ze betrad de rechtszaal waar mocht worden gefotografeerd met een dossiermap voor haar gezicht. Haar verhaal is dat W. haar heeft misbruikt en heeft gedwongen deel te nemen aan het om het leven brengen en mishandelen van een vrouw.

De rechtbank beschikt over beeldmateriaal van de feiten, dat door de verdachten is gemaakt. Twee vrouwen van 33 en 41 zijn om het leven gebracht en gedurende enige weken mishandeld.

Open haard

Eén vrouw is in 2014 gemarteld, vervolgens in stukken gesneden en verbrand in de open haard van het huis. De as van de stoffelijke resten werd uitgestrooid op de besneeuwde straat voor het huis in Höxter.

De politie heeft één van de vrouwen kort voor de moord gezien op een parkeerplaats bij een winkelcentrum. Getuigen hadden de politie gebeld omdat er een ruzie was tussen twee vrouwen, slachtoffer Annika B. en Angelika B.. De agenten concludeerden dat er sprake was van een relatieprobleem waarbij de vrouwen ruzieden over Wilfred W.. Dat was op 6 juni 2014.

Achterbank

Een week voor de dood van Annika W., in juli 2014, alarmeerden getuigen opnieuw de politie. Zij hadden een in het gezicht verwonde vrouw gezien op de achterbank van een auto, samen met de verdachten. Opnieuw lieten de agenten de zaak rusten omdat er geen aanwijzingen waren van een strafbaar feit.

De zaak kwam pas in april van dit jaar aan het rollen toen de verdachten slachtoffer Susanne F. terug naar haar huis wilden brengen. Ze was echter zwaargewond aan haar hoofd. Toen W.’s auto met pech stil kwam te staan belde hij een ambulance. F. bezweek in het ziekenhuis aan haar letsel. De verwonding was met een stomp voorwerp toegebracht, bleek uit sectie (meer achtergronden).

Beide slachtoffers hadden de verdachte man via een contactadvertentie leren kennen. De politie vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn gevallen.