Voor ‘liquidatie’ Sint Oedenrode: 15 jaar

Een 42-jarige man van het woonwagenkampje in Sint-Oedenrode is maandag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor moord. Hij kreeg 15 jaar opgelegd, conform de eis van het Openbaar Ministerie. Tijdens een feestje schoot hij een bekende dood.


Zoon

De verdachte vierde op 7 juli vorig jaar een verjaardagsfeestje van zijn zoon bij zijn woonwagen. ’s Avonds verscheen een bekende met wie de verdachte volgens eigen zeggen in gesprek ging over een openstaande schuld. Na dit gesprek liep de man naar familieleden van hem, die naast de verdachte wonen.

Pistool opgegraven

De verdachte groef in het plantsoen achter zijn woonwagen een pistool op dat daar lag begraven en wachtte ongeveer een uur buiten de poort van zijn woonwagen tot de man kwam aanrijden. De verdachte liet hem stoppen, liep naar de bestuurderskant van de auto en schoot meerdere keren door het openstaande raam op de man. Dit in de veronderstelling dat die man hém wilde neerschieten. Het slachtoffer werd geraakt door 10 kogels en overleed aan zijn verwondingen.

Liquidatie

Uit dit alles blijkt volgens de rechtbank dat de verdachte doelbewust en weloverwogen het slachtoffer met geweld van het leven heeft beroofd. De rechtbank oordeelt dan ook dat het om een liquidatie gaat. Het kwalijke handelen van de verdachte wordt nog verzwaard, omdat hij niet heeft geschroomd het slachtoffer neer te schieten voor de ogen van de broer en een nichtje van het slachtoffer. Zij hebben de schietpartij gezien, maar konden die niet voorkomen. Ook hieruit blijkt dat de verdachte met niets of niemand rekening heeft gehouden en gewetenloos te werk is gegaan.

Uit de verklaringen van deze familieleden en getuigen is volgens de rechtbank gebleken hoe zwaar het is om het verlies van een dierbare te dragen. De rechtbank veroordeelt de verdachte ook tot het betalen van een schadevergoeding aan de nabestaanden van ruim 6.000 euro.