‘Voormalig minister was pedoseksueel’ (VIDEO)

De Britse ex-minister Peter Morrison zou ruim dertig jaar geleden een jongen hebben verkracht. Hij was destijds minister in het kabinet van Margaret Thatcher. Scotland Yard zou hem in bescherming hebben genomen in plaats van hem te vervolgen.

Woning

Het vermeend slachtoffer uitte die beschuldiging zondag in de Britse krant The Telegraph. Morrison zou de toen veertienjarige jongen hebben meegelokt naar een woning, die bekend staat als een plaats waar pedofielen uit parlementaire kringen kinderen misbruikten.

Aangifte

Volgens het slachtoffer deed hij enkele uren na zijn verkrachting aangifte bij Scotland Yard, maar volgde geen enkele actie. Morrison is in 1998 ook al beschuldigd van kindermisbruik, maar is ook toen niet aangeklaagd. Hij was aangehouden voor misbruik van minderjarige jongens maar werd na een waarschuwing vrijgelaten. Drie jaar later overleed hij. Morrison zou ook in een internaat in Wales zijn geweest dat oud-BBC-dj Jimmy Savile frequenteerde.

Vertrouweling

Morrison was een vertrouweling van Thatcher en was plaatsvervangend voorzitter van de Conservatieve Partij. Een andere voormalig minister van de Conservatieve Partij, Edwina Currie, noemde Morrison in haar gepubliceerde dagboeken een ‘bekende pedofiel’. Momenteel doet de Britse politie een groot onderzoek naar pedoseksuele activiteiten van (ex)parlementariërs, politieambtenaren, militairen en mensen met banden met het koningshuis.