Voortvluchtige moordenaar in Colombia gepakt

Een van de moordenaars van de 12-jarige Danny in Breda is vrijdag in Colombia aangehouden. Het gaat om de voortvluchtige Alistair W. (36). Hij is in november 2015 in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel. Danny kwam in 2010 om het leven op een woonwagenkamp in Breda.

De tiener zat met zijn moeder aan de keukentafel toen de woonwagen onder vuur werd genomen met AK’s, een riot gun en twee hagelgeweren. Er werden 27 inslagen in de woonwagen geteld. De moeder van Danny raakte gewond, maar overleefde de aanslag.

Nauwe samenwerking

Volgens het Openbaar Ministerie is de aanhouding van de voortvluchtige W. het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Colombiaanse autoriteiten en de Nederlandse politie. Alistair W. had zijn ouders op bezoek in Colombia en was onderweg van Bogota naar Medellín toen hij werd gearresteerd. Hij heeft zich vermoedelijk met een valse identiteit schuil gehouden in het Zuid-Amerikaanse land. Nederland zal om zijn uitlevering vragen.

Halfbroer

Twee andere mannen, Tyrone G. en Marcelino F. werden ook in november 2015 in hoger beroep tot 20 jaar cel veroordeeld voor de dood van Danny. Tyrone G. is de halfbroer van Alistair W.

Diefstal

Justitie denkt dat de schietpartij op het woonwagenkamp te maken heeft met de diefstal van 400 kilo cocaïne. De 400 kilo coke was in 2010 vanuit Zuid-Amerika via Gambia in een container naar Antwerpen gekomen en daar in een loods gezet. Kort daarna waren de drugs weg. John G., de vader van Danny, was volgens het OM één van de investeerders in de partij. Een handvol andere mensen wisten dat de partij in de loods stond. John G. werd verantwoordelijk gesteld voor het verdwijnen.