Vrachtschip met 4,5 ton cocaïne onderschept bij Canarische Eilanden (VIDEO)

De Spaanse nationale politie heeft in een gezamenlijke operatie met de Guardia Civil en de douane van de Belastingdienst een vrachtschip onderschept met ruim 4.500 kilo cocaïne aan boord. Het schip werd onderschept op 80 mijl (ongeveer 130 kilometer) ten oosten van de Canarische Eilanden. De vijftien bemanningsleden van het schip, twee Albanezen en dertien Pakistanen, zijn gearresteerd.

De operatie kwam tot stand door internationale samenwerking tussen verschillende opsporingsdiensten, waarbij de mogelijke betrokkenheid werd vastgesteld van een schip dat verdacht werd van drugssmokkel vanuit Zuid-Amerika.

200 ton koffie

Speciale eenheden van de douane gingen aan boord van het schip. Dat was een complexe operatie gezien de onstuimige zee en de grootte van het vrachtschip. Eenmaal aan boord werd geconstateerd dat het vrachtschip 200 ton koffie vervoerde als legale lading, ruim onder de werkelijke laadcapaciteit van het schip.

Albanezen en Pakistanen

Vervolgens werd bij een inspectie van de gemeenschappelijke ruimtes van het vrachtschip een onbekend aantal balen ontdekt die gewoonlijk worden gebruikt voor cocaïnesmokkel. In totaal is op het schip 4.500 kilo cocaïne aangetroffen. De vijftien bemanningsleden van het schip zijn gearresteerd. Het gaat om twee Albanezen en dertien Pakistanen. Zij werden overgebracht naar de haven van Santa Cruz de Tenerife.

De drugs en het schip zijn in beslag genomen. De cocaïne was bestemd voor de Europese markt.