Vrienden liquidatieslachtoffer willen geen contact met politie

Dairon “Dajo” Alberto (32) werd op 28 oktober van dit jaar doodgeschoten op de Rechthuislaan in Rotterdam. Het rechercheteam is er inmiddels van overtuigd dat Dajo niet het eigenlijke doelwit was van de liquidatie. De vrienden en kennissen die bij Dajo op straat stonden toen hij werd doodgeschoten willen geen verklaringen afleggen bij de politie. 

Sommigen hebben via hun advocaat laten weten zelfs helemaal geen contact te willen hebben met de politie.

Van dichtbij doodgeschoten

De politie bracht onlangs nieuwe beelden naar buiten van de schietpartij. Daarop is te zien dat iedereen een veilig heenkomen zocht toen er werd geschoten. Enkelen kwamen zelfs ten val, maar zagen toch kans om weg te vluchten. Dairon niet. Hij werd door de op hem aflopende dader van dichtbij doodgeschoten. De politie vindt het opvallend dat de schutter direct daarna ook nog op twee andere wegvluchtende mannen schoot.

‘Criminele gebeurtenissen’

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen, onder andere de bestuurders van 2 auto’s die in de buurt waren ten tijde van de schietpartij. Wel zegt het onderzoeksteam dat het informatie heeft over ‘criminele gebeurtenissen’ die mogelijk de aanleiding zijn geweest van de schietpartij. Wie het eigenlijke doelwit was van de liquidatie kan de politie nog niet zeggen.

Op camerabeelden zijn de verdachten – die er vandoor gingen op een scooter – te zien, ook zonder helm (foto onder). Het gaat om twee getinte mannen, waarvan een door de politie wordt omschreven als ‘een enigszins dikke man, die met zijn been lijkt te trekken’.

Afgebrande scooter

Kort na de schietpartij werd een afgebrande scooter gevonden op de Schulpweg in Rotterdam. Deze is door de verdachten gebruikt om na de liquidatie weg te vluchten.