Vrij: liquidatie Nijman had niks met mij te maken

Dick Vrij denkt dat de liquidatie op zijn vriend Hans Nijman niets met hem te maken heeft. Vrij heeft zich vrijwillig laten opsluiten omdat hij bang is doodgeschoten te worden. ‘Als je me echt wil treffen, in overtreffende zin, dan zijn er wel mensen die dichter bij me staan dan Hans’, zegt Vrij in een interview met Panorama.

‘Ja, ik heb de president van de Hells Angels, Theo Huisman, een klets in zijn gezicht gegeven, maar dat is ook alles’, gaat Vrij verder. ‘En dat was ook niet samen met Hans. De Hells Angels zullen toch niet Hans doen omdat ze zo kwaad zijn op mij? Ze zullen toch niet Hans pakken omdat ze denken: die hoort erbij?’

Vrij zegt dat hij Nijman niet zo vaak meer zag, onder meer omdat Vrij meer met Danny K. optrok. Vrij en K. zijn samen hoofdverdachte in het Andes-onderzoek, naar witwassen, afpersing, zware mishandeling, bezit van vuurwapens en handel in hard drugs. Nijman zag de vriendschap tussen Vrij en K. niet zitten.

‘Kijk, ik ben al vier jaar niet meer zo close met Hans geweest. Ik heb geen zicht op wat hij iedere dag doet. De laatste vier jaar ben ik veel intensiever met Danny omgegaan.’

‘Onze relatie is altijd goed geweest, maar de intensiteit was anders geworden. Omdat ik meer met Danny omging. Ik had hem iets van twee jaar geleden verteld dat ik het wat rustiger aan ging doen. Toen ik Hans zag, zei hij tegen me dat ik een andere interpretatie had van ‘rustiger aan doen’. Hij zei: Dan zie ik in de krant dat je een motorjack aanhebt van No Surrender. Vervolgens sla je Holleeder neer. Je slaat Theo Huisman, de president van de Hells Angels, het ziekenhuis in. Waar ben je mee bezig?

Hier een video van Dick Vrij tijdens een vechtsportgala in 2013:


 

Lees ook:


Hans Nijman doodgeschoten in Beverwijk

Vechtsportspecialist ging in zware criminaliteit


Hans Nijman en de zakenwereld