Vrijspraak in zaak schieten op Belgische agenten

De 32-jarige Nabil S. is woensdag door de rechtbank in het Belgische Turnhout vrijgesproken van poging tot moord op Belgische politieagenten. Uit een groep van vier Nederlanders werd geschoten met Kalasjnikovs nadat ze in Nederland een plofkraak hadden gepleegd.

Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien jaar celstraf geëist tegen S.. De verdenking was dat hij op de Antwerpse ring en op de E34 richting Turnhout politie onder vuur zou hebben genomen. Drie kompanen van S. zijn in juni van dit jaar wel veroordeeld tot straffen van 18 en 20 jaar voor dezelfde feiten.

De vluchtauto reed zich lek op een spijkermat nabij Turnhout. Een urenlange klopjacht volgden en drie verdachten zijn in de buurt opgepakt, maar niet Nabil S.. In de auto werd dna van S. gevonden, zowel op een sigarettenpeuk als op een bivakmuts. De rechter vindt niet dat daarmee is bewezen dat ook S. in de auto zat.

De plofkraak was gepleegd op een bankautomaat van ING in Breda. De Nederlandse politie achtervolgde het stel tot over de grens waarna Belgische agenten de achtervolging overnamen.

Zie ook:

‘Gezochte plofkraker zat gewoon in cel’

Tot 20 jaar cel voor schietende plofkrakers

Plofkrakers Breda niet vervolgd