Vrijwilligers zoeken verder in bosgebied

Zondag zoeken vrijwillgers verder in de bossen bij Austerlitz naar de twee jongetjes Ruben en Julian. Ook in het Limburgse Beek wordt nog gezocht. Eerder zijn bossen rond het Doornse Gat en een stuk grond bij de Rijn in Rhenen bekeken. De jongetjes zijn inmiddels bijna een week verdwenen. Sinds hun vader dinsdag zelfmoord pleegde, zijn ze vermist.

De politie is bij de zoektochten van vrijwilligers op de achtergrond aanwezig en komt direct kijken als er iets verdachts wordt gevonden. Bij de Pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug, dichtbij Zeist, zijn tientallen mensen zijn bezig. In een bosgebied bij Beek in Limburg lopen ongeveer 40 mensen.

Zaterdag zochten 150 vrijwilligers tevergeefs op de Utrechtse Heuvelrug. Vrijwilligers vonden in de buurt van Doorn omgewoelde aarde maar dat bleek loos alarm. De keuze om zondag te zoeken bij Austerlitz is mede ingegeven door een paragnost.

In Beek heeft de vader van de kinderen maandagavond nog getankt met Ruben en Julian in de auto. De politie heeft zaterdagavond een kaart uitgegeven met de mogelijke route die de vader heeft gereden. De politie vraagt het publiek ook beeld up te loaden van lokaties waar de auto van de vader heeft gereden.