‘Vrouw neergeschoten vanwege conflict drugsgeld’

De jonge vrouw die gisteren in de Rivierenbuurt in Amsterdam werd neergeschoten, lijkt betrokken bij een conflict om drugsgeld. De vrouw zou samen met haar partner tonnen aan drugsgeld achterover hebben gedrukt. Dat meldt Het Parool op basis van verschillende bronnen. 

De vrouw werd donderdagochtend rond half negen voor haar woning in de Oude-IJsselstraat neergeschoten. Ze werd geraakt in haar hand en been.

Granaat

In de nacht van 9 mei ontplofte er ook al een granaat voor de woning. Daarbij raakte niemand gewond, maar raakten wel enkele woningen en auto’s zwaar beschadigd. Ook de aanslag met de granaat lijkt gericht op de vrouw.

Probleemfamilie

De vrouw maakt deel uit van een probleemfamilie, die in verschillende woningen in de Oude-IJsselstraat woont. Verschillende familieleden, allemaal met Marokkaanse roots, zijn bekenden van de politie. Een zoon behoort tot de Top 600 van gewelddadige criminelen.

Buren voelen zich door de aanslagen niet meer veilig. Sommigen overwegen om te verhuizen. In hoeverre de probleemfamilie gedwongen kan worden te verhuizen is in onderzoek.

Volgens Het Parool surveilleert de politie extra in de wijk. Burgemeester Eberhardt van der Laan zal vanavond tijdens een bijeenkomst in café De Amstel aan de Amstel­kade in gesprek gaan met de bewoners.