Vrouw opgepakt voor verkoolde lijken in uitgebrande pick-up in Suriname

De speciale cold case-unit van de Surinaamse politie heeft vrijdag een vrouw aangehouden in de zaak van de vondst van drie verkoolde lichamen in een uitgebrande Ford Ranger, op 18 juli 2021 in Suriname. Dat schrijft Waterkant.

De verdachte met de initialen J.W. werd volgens het Openbaar Ministerie vrijdag opgespoord en opgepakt. In de zaak waren eerder twee mannen en een vrouw als verdachten aangehouden, maar die kwamen alweer snel op vrije voeten.

De drie lijken werden in de zomer vorig jaar ontdekt in een uitgebrande pick-uptruck aan de Noordpolderdam. De slachtoffers waren Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24).

Gewelddadige dood

Twee lichamen werden in de laadbak van de pick-uptruck aangetroffen, de derde werd achterin het voertuig gevonden. Uit politieonderzoek bleek dat het drietal met geweld om het leven was gebracht, waarna de auto in brand werd gestoken.

Over een motief is nog niets bekend.

Beroving

Rohitas Sital werd in 2015 opgepakt voor een beroving in Paramaribo-Noord. In datzelfde onderzoek werd ook Romano Meriba, de pleegzoon van Desi Bouterse, gearresteerd. Bij Sital werd de auto van een door de politie doodgeschoten roofovervaller gevonden. Ook werden bij hem vuurwapens en een motorfiets in beslag genomen.