Vrouw vast om aanslag op Hells Angels-baas

De Duitse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag vier mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de mislukte moordaanslag vorige maand op de hooggeplaatste Hells Angel Dariusch F. (38). Volgens Duitse media houdt de politie er rekening mee dat de opdracht van iemand uit de gevangenis kwam.

Vrouw

Er zit nog één verdachte vast, dat is een 23-jarige vrouw, de schutter zou nog niet zijn aangehouden. Wel is volgens de politie de auto in beslag genomen van waaruit de kogels werden afgevuurd. Zeker drie woningen zijn doorzocht.

Toen hij werd getroffen stond F. met zijn auto voor een rood stoplicht in de rosse buurt van Hamburg.

Eerder deze week scheven media dat F. buiten levensgevaar verkeert en weigert een verklaring tegenover de politie af te leggen.

Wraakactie

De politie zou nu vermoeden dat er sprake is van een wraakactie voor een moordaanslag van twee jaar geleden. De hoofdverdachte is de 28-jarige Arash R., die in hechtenis zit. Hij zou zijn 23-jarige vriendin hebben aangezet de aanslag in gang te zetten.

Volgens de krant Die Welt was Arash R. voorheen een van de hoofdmannen van de Mongols MC in Hamburg. Hij en de nu aangehouden vrouw werden in juni 2016 door een onbekende neergeschoten en (levensgevaarlijk) gewond. De jonge vrouw kreeg drie kogels in haar lichaam terwijl ze bij het huis van de ouders van R. buiten op het terras een sigaret rookte.

Die aanslag werd nooit opgelost hoewel de politie toen vermoedde dat de actie uit de hoek van de Hells Angels kwam. De aanslag kwam nadat het enige tijd daarvoor op de Hamburgse Reeperbahn tot confrontaties tussen Mongols en Hells Angels gekomen was.

Sindsdien is er een gespannen vrede tussen beide MC’s in de regio Hamburg.