Vrouwelijk slachtoffer schietpartij nog op IC

De politie meldt dat de vrouw (30) die gisteren gewond raakte bij het schietincident op het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam nog steeds op de intensive care (IC) ligt en nog niet aanspreekbaar is. Over het signalement van de schutters is nog weinig bekend.

Haar vriend, Djordy Latumahina (31), overleed gistermiddag bij het schietincident. Hun dochter (2) was er bij, maar bleef ongedeerd en is elders opgevangen. Het gezin is niet bekend bij de politie.

Verlaten vluchtauto’s?

Vlak na het incident werd een brandende auto aangetroffen op de Wittgensteinlaan. Deze auto wordt onderzocht omdat het mogelijk de vluchtauto van de daders betreft. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy. Enige tijd later werd een lege auto aangetroffen in Hoofddorp. Deze auto, een zwarte Seat Leon stond in de berm geparkeerd en is gezien op de Heemstedestraat, vlakbij de Wittgensteinlaan. Dit is dus mogelijk de auto waarmee de daders vanaf de Wittgensteinlaan verder zijn gevlucht.

Het onderzoeksteam zal zondag onder meer met getuigen spreken en camerabeelden opvragen en bekijken. Het signalement van de schutters is vooralsnog summier: het zou gaan om twee in het zwart geklede mannen. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en mensen die mogelijk over relevante camerabeelden beschikken, wordt verzocht zich bij de politie te melden.